Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Περιηγηθείτε στις Συχνές Ερωτήσεις μας

Τι γίνεται αν δεν έχω πιστωτική κάρτα; Μπορώ να κάνω παρόλα αυτά μία κράτηση δωματίου;

Αν και μία έγκυρη πιστωτική κάρτα είναι απαραίτητη για να κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας χρησιμοποιώντας την κάρτα κάποιου άλλου ατόμου αν έχετε την έκριση του κατόχου της κάρτας.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του κατόχου της κάρτας και να δηλώσετε πως έχετε την άδεια του για να κάνετε την κράτηση σας με την κάρτα του, μαζί με τα στοιχεία της κράτησής σας.

Γιατί πρέπει να δώσω τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας;

Τα στοιχεία της κάρτας σας απαιτούνται για την επιβεβαίωση και την εγγύηση της κράτησής σας από το ξενοδοχείο.

Δεν θα χρεώσουμε την πιστωτική σας κάρτα. Οι πληροφορίες της κάρτας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από το ξενοδοχείο σε περίπτωση καθυστερημένης ακύρωσης ή μη εμφάνισης, για το λόγο αυτό ελέγξτε την πολιτική του ξενοδοχείου.

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κρυπτογραφούνται και στέλνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.

Κάποια ξενοδοχεία ίσως ζητήσουν προέγκριση της πιστωτικής σας κάρτας για να ελέγξουν την εγκυρότητα και την διαθεσιμότητα ρευστότητας, αλλά όλες οι χρεώσεις συνήθως επιστρέφονται μετά από την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου.

Γιατί χρεώθηκε η πιστωτική μου κάρτα πριν από την άφιξή μου;

Το iBooked.gr δεν χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα. Παρόλα αυτά, κάποιες φορές τα ξενοδοχεία ζητούν προέγκριση της πιστωτικής σας κάρτας πριν από την άφιξή σας. Ελέγξτε τους όρους της κράτησής σας στο e-mail επιβεβαίωσης σε περίπτωση που η χρέωση είναι μέρος της πολιτικής κράτησης του ξενοδοχείου.

Αν πιστεύετε πως η χρέωση είναι εσφαλμένη, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και ελέγξτε αν πρόκειται για προέγκριση ή επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο που χρέωσε την κάρτα σας.

Πότε πληρώνω για τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο;

Το ξενοδοχείο λαμβάνει την πληρωμή του σύμφωνα με τους όρους όπως αυτοί εμφανίζονται στην ενότητα "Διαθέσιμα δωμάτια", εφόσον έχετε εισάγει τις ημερομηνίες κράτησής σας, καθώς και στο e-mail επιβεβαίωσης. Κάποια ξενοδοχεία διατηρούν το δικαίωμα της προέγκρισης της πιστωτικής σας κάρτας πριν από την άφιξή σας, ενώ τα περισσότερα λαμβάνουν την πληρωμή τους κατά την αποχώρησή σας.

Μπορώ να προπληρώσω την κράτησή μου;

Ναι, αλλά εξαρτάται από την πολιτική του ξενοδοχείου. Υπάρχουν δύο τρόποι:

Πρώτον, επιλέξτε την τιμή μη-επιστροφής χρημάτων. Το ποσό μπορεί να χρεωθεί εφόσον κάνατε την κράτησή σας και πριν την ημερομηνία άφιξής σας. Παρακαλούμε, ελέγξτε την πιστωτική σας κάρτα πριν από το ταξίδι σας.

Δεύτερον, μπορείτε εφόσον έχετε κάνει μία ευέλικτη κράτηση, να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο και να ζητήσετε να σας στείλουν μία αίτηση για εξουσιοδότηση πιστωτικής κάρτας. Θα συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα τη στείλετε πάλι στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θα χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα.

Εφόσον ολοκληρώσετε την κράτησή σας, θα δείτε μία σελίδα επιβεβαίωσης. Η σελίδα αυτή εμφανίζει τον αριθμό της κράτησης καθώς και έναν αριθμό PIN στην οθόνη. Αυτό σημαίνει πως η κράτησή σας έχει επιβεβαιωθεί από το ξενοδοχείο και μπορείτε να ελέγξετε την κατάστασή της μέσω της σελίδας "Οι Κρατήσεις Μου" στο Booked.net.

Επιπλέον, θα σας στείλουμε τον κωδικό επιβεβαίωσης, το PIN και τις λεπτομέρειες της κράτησής σας μέσω ενός e-mail επιβεβαίωσης.

Παρακαλούμε ελέγξτε αν έχετε εισάγει σωστά τη διεύθυνση e-mail σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τόσο τα εισερχόμενά σας όσο και το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, σε περίπτωση που το e-mail έχει χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητο.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο "Οι Κρατήσεις Μου" με τον αριθμό κράτησής σας και τον κωδικό PIN τα οποία είδατε μετά την ολοκλήρωση της κράτησής σας και να ελέγξετε την επιβεβαίωση εκεί.

Το iBooked.gr νοιάζεται για την ασφάλειά σας. Χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία ασφαλείας, ως εξής:

  • Ο σέρβερ μας χρησιμοποιεί το σύστημα "Secure Socket Layer" (SSL), το οποίο είναι βιομηχανικό πρότυπο τεχνολογίας για online συναλλαγές.
  • Πιστοποίηση SSL η οποία έχει εκδοθεί από την Thawte.
  • Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κρυπτογραφούνται και μεταδίδονται απευθείας στο ξενοδοχείο μέσω των ασφαλών σέρβερ μας.

    Ναι, σε γενικές γραμμές τα ξενοδοχεία δέχονται άλλες πιστωτικές κάρτες ή μετρητά, αλλά για να βεβαιωθείτε επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο.

    Μία γενική πολιτική ακύρωσης κράτησης βρίσκεται γραμμένη στη σελίδα του ξενοδοχείου στο iBooked.gr. Μπορείτε να ελέγξετε την πολιτική ακύρωσης ενός συγκεκριμένου ξενοδοχείου εφόσον εισάγετε τις ημερομηνίες και κάνετε κλικ στο "δωρεάν ακύρωση" κάτω από τη γραμμή "Όροι".

    Εμφάνιση περισσότερων ερωτήσεων