ibooked.gr Εξυπηρέτηση Πελατών

Παρακαλώ, λάβετε υπόψη, ότι η επεξεργασία των αιτημάτων διαρκεί σήμερα πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19.

Να είστε βέβαιος/η ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας βοηθήσουμε να διαχειριστείτε την κράτησή σας και να μείνει ευέλικτη σε αυτή την ασταθή περίοδο. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας.

Χρειάζεστε βοήθεια; Περιηγηθείτε στις Συχνές Ερωτήσεις μας

Μπορώ να κάνω κράτηση δωματίου αν δεν έχω πιστωτική κάρτα;

Ναι, μπορείτε να κάνετε κράτηση χρησιμοποιώντας την κάρτα ενός άλλου ατόμου (με την άδεια του κατόχου της κάρτας μόνο).

Γιατί πρέπει να δώσω τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας;

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας χρειάζονται για την επιβεβαιώση και την εγγύηση της κράτησής σας.

  • Εάν επιλέξετε "Κατάθεση 1EUR" ή "Απαιτείται προπληρωμή", το ποσό θα αποσυρθεί από την κάρτα σας για να γίνει η πληρωμή της κράτησης.
  • Εάν επιλέξετε "Πληρωμή στο ξενοδοχείο", το ποσό μπορεί προσωρινά να μπλοκαριστεί στην κάρτα σας για να καλύψει τα τέλη της "καθυστερημένης ακύρωσης" ή "μη εμφάνισης".

Πότε πληρώνω τη διαμονή μου;

Ο χρόνος πληρωμής εξαρτάται από τους όρους της κράτησης που κάνετε. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται στους Όρους καταβολής στη σελίδα κράτησης. Μπορείτε επίσης να τις βρείτε στο email επιβεβαίωσης.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η κράτησή μου έχει επιβεβαιωθεί;

Μόλις κάνετε μια κράτηση, θα δείτε μια σελίδα επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης και τον κωδικό PIN. Σημαίνει ότι το ξενοδοχείο έχει λάβει τα στοιχεία της κράτησης και επιβεβαίωσε την κράτησή σας.

Επιπλέον, θα σας στείλουμε μια επιβεβαίωση στο email σας.

Δεν έχω λάβει e-mail επιβεβαίωσης μετά την πραγματοποίηση της κράτησης. Τι πρέπει να κάνω;

Ελέγξτε αν έχετε καταχωρίσει σωστά την ηλεκτονική σας διεύθυνση.

Στη συνέχεια, ελέγξτε και τους φακέλους  με τα εισερχόμενα και με τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπτωση που χαρακτηρίστηκαν ως spam ή junk.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στις Οι κρατήσεις μου χρησιμοποιώντας τον αριθμό κράτησης και τον κωδικό PIN που λάβατε όταν είχατε ολοκληρώσει την κράτηση και να ελέγξετε την επιβεβαίωσή σας εκεί.

Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας κράτησης, χρησιμοποιούμε την παγκοσμίως γνωστή τεχνολογία ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων και των στοιχείων της κάρτας σας, και συγκεκριμένα:

  • HTTP Secure (HTTPS), το οποίο εγγυάται ασφαλή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού δικτύου υπολογιστών. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTPS κρυπτογραφείται από το Secure Sockets Layer (SSL) για να διασφαλιστεί η προστασία των ανταλλασσόμενων προσωπικών δεδομένων μεταξύ των πελατών και των διακομιστών μας.
  • Πιστοποίηση PCI DSS, η οποία είναι ένα πρότυπο ασφάλειας πληροφοριών που δημιουργήθηκε για την αύξηση των ελέγχων γύρω από τα δεδομένα κατόχων καρτών και τη μείωση της απάτης με πιστωτικές κάρτες.

Ναι, είναι δυνατόν. Υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Εάν διαλέξατε "Κατάθεση 1EUR", μεταβείτε στη σελίδα Οι κρατήσεις μου, πληκτρολογήστε τον αριθμό κράτησης και τον κωδικό PIN, επιλέξτε Διαχείριση πληρωμής και πληκτρολογήστε τα νέα στοιχεία της κάρτας σας.
  • Αν διαλέξατε "Πληρώστε στο ξενοδοχείο", τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο.

Μπορείτε να βρείτε μια γενική πολιτική ακύρωσης στο κάτω μέρος της σελίδας του ξενοδοχείου.

Για να ελέγξετε την πολιτική ακύρωσης μιας συγκεκριμένης κράτησης, παρακαλούμε εισάγετε τις ημερομηνίες σας στο πλαίσιο της Διαθεσιμότητας και κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση ή Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα.

Μόλις κάνετε μια κράτηση και λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης, μπορείτε να βρείτε την πολιτική ακύρωσης του ξενοδοχείου στην ενότητα Τα στοιχεία της κράτησης.

Εμφάνιση περισσότερων ερωτήσεων